De 11-daagse Zoektocht innerlijke kracht in Suriname

De reis vindt plaats van donderdag t/m zondag.

Dag 1 : Aankomst in Paramaribo en overnachting
De eerste dag vliegen we naar Suriname. Het geeft je de kans om nog even rust te pakken voor de reis in de jungle. We overnachten in een fijne omgeving met een ontbijt in de ochtend. Deze dag ontmoeten we de groep en kun je kennismaken met de werkwijze van de coach.

Dag 2: Per 4×4 de jungle in
In de ochtend maken we ons klaar en krijgen uitleg van onze gids om met 4×4 voertuigen het avontuur in de jungle aan te gaan. De gids geeft ons uitleg over de voertuigen en de besturing ervan. Ook wordt de route uitgelegd en kies je een reisgezel. Samen beslissen jullie wie er gaat rijden en of jullie ook regelmatig wisselen. Nadat we voldoende proviand hebben ingeslagen, begint de tocht.

Voorzien van de juiste uitrusting en ervaren gids gaan we de uitdaging aan op zoek naar de eerste overnachting in een kampement aan de rand van de jungle. We koken op vuur en gebruiken ingrediënten van het meegebrachte proviand. Dan is er ruimte om de natuur te ontdekken en samen een mooie groepssessie te ervaren.

Dag 3: De reis vervolgt
We breken het kamp op, spreken de route door en gaan op weg dieper de jungle in. Deze dag zijn we het verste verwijderd van de bewoonde wereld. Je voelt hoe je werkelijk bent overgeleverd aan de wildernis en aan de groep. De reis leidt over zandwegen, door gebladerte en riviertjes. De voertuigen rijden altijd met een ruime afstand ertussen, om zo de beleving sterker te maken. Ook houden we elkaar zo in de gaten.

Daarna zet de reis zich voort totdat we bij een nieuwe plek komen voor het kampement. In de avond wordt er met de groep een diepere meditatievorm opgezocht. Degene die eraan toe is, kan een trance gaan ervaren. Dit is een diepe verbinding met jouw centrum en de kracht van het universum. Hierbij komt een grote energie vrij die je voor altijd bij zal blijven. Indianen gebruiken deze trance bijvoorbeeld om kennis te vergaren. Ook dat gaan wij onderzoeken in de trance.

Dag 4: De weg terug
De ultieme test loopt tot het einde. We zijn moe en hebben veel gezien en ervaren. In de loop van de middag op dag 4 komen we langzaam weer in de bewoonde wereld aan. We gaan naar een locatie waar we de ruimte hebben om ons op te frissen en te relaxen. In de avond beleven we een sessie met de coach.

Dag 5: Binnenlandse vlucht Palumeu
We vertrekken vanaf het lokale vliegveld Zorg en Hoop naar de airstrip bij het indianendorp Palumeu, op zo’n 75 minuten vliegen ten zuiden van Paramaribo. Het vakantieoord ligt op steenworp afstand van het dorp Palumeu, waar Trio en Wajana indianen wonen. Je zult al snel de eco-uitgangspunten van het oord herkennen. De jungle lodges zijn gebouwd in traditionele stijl en voor de sfeervolle verlichting wordt gebruik gemaakt van zonne-energie. De maaltijden worden op een houtvuur bereid met voornamelijk Surinaamse ingrediënten. De medewerkers zijn deskundige Trio en Wajana indianen. Nadat je bent ingecheckt in het logeerverblijf vertrekken we naar het mooie Palawa eiland voor een picknick lunch. Je kunt hier ook heerlijk zwemmen in het koele rivierwater. In de namiddag bezoeken we het indianendorp Palumeu en maak je kennis met de alleroudste bewoners van het Amazone woud die in hun leefwijze en kunstnijverheid eeuwenoude tradities hebben bewaard. Na het avondeten vertelt de gids je meer over de indianen.

Dag 6 Binnenland – Palumeu
Wellicht was de roep van brulapen uw natuurlijke wekker. Vandaag maken we kennis met het tropisch regenwoud. Nog voor zonsopgang varen we de rivier af en doen de motor uit om in alle stilte het ontwaken van de natuur te ervaren. We zoeken een mooie plek voor ons ontbijt en vervolgen onze tocht naar het startpunt van het bospad naar Potihill, een granieten heuvel die je aan het eind van de boswandeling op kunt gaan. Tijdens de korjaaltocht over de Tapanahony rivier en de wandeling zul je zeker verschillende vogels zien zoals overvliegende ara’s of papagaaien en toekans en misschien ook apen of een otter. Op de top van de Potihill word je beloond met een geweldig uitzicht over het oerwoud. De lunch wordt geserveerd te Palumeu. ’s Middags geeft een ervaren schutter je les in het schieten met pijl en boog. Het ziet er eenvoudig uit, maar een doel raken blijkt een hele kunst. Probeer uit of je een natuurtalent bent. In de late middag bij zonsondergang, lopen we nabij de lodge een bospad af op zoek naar vogels en kaaimannen. Na het avondeten geeft de gids je meer informatie over de unieke flora en fauna van het Amazone regenwoud.

Dag 7: Binnenland – Palumeu
Na het ontbijt gaan we per korjaal naar de Mabukawatervallen voor een dag heerlijk relaxen. Je kunt zwemmen in de rivier, genieten van een natuurlijke massage in de waterval of lekker luieren in een hangmat. Voor de actievelingen is er een boswandeling door de jungle met informatie over bomen, planten en dieren onderweg. De omgeving zal eraan meewerken dat je de barbecue lunch niet zult vergeten. In de late middag bij zonsondergang varen we terug naar de jungle lodge. Na het avondeten neemt de gids je mee voor een tocht over de rivier om te genieten van de nachtelijke oerwoudgeluiden.

Dag 8: Binnenland – Indianen
’s Ochtends neemt de gids je mee voor een jungletocht. Je komt meer te weten over de flora en fauna van het tropisch regenwoud. In de middag kun je je peddelkunst oefenen in een korjaal, zwemmen of vanuit een hangmat genieten van de rust en geluiden van het tropisch regenwoud.

Dag 9: Binnenland – Indianen
In de vroege ochtend in de schemering, drijven wij een stukje de rivier af met de boot en kunnen genieten van alle ochtend oerwoudgeluiden. Na het ontbijt maken we een uitgebreide dorpswandeling. Onderweg kun je traditionele, handgemaakte kunstnijverheid kopen. Na de lunch vertrekken we weer naar Paramaribo.

Dag 10:
Het voelt vreemd aan om na al die nachten in de natuur te verblijven weer terug onder de mensen te zijn. Een laatste dag in de hoofdstad van Suriname. Je kunt nog een bezoek brengen aan de Ashram samen met de coach om een meditatie bij te wonen. Ook kun je ervoor kiezen om je eigen plan te trekken en de stad te bezoeken op eigen gelegenheid. Desgewenst is het mogelijk om met de coach nog een meditatie te houden of wandeling te doen. In de middag vertrekken we weer naar Nederland.

Dag 11: Thuiskomst
In de ochtend van dag 11 komen we aan in Nederland, we zijn thuis. Maar thuis zal anders aanvoelen dan de heenreis het geval was. Verfrist, verdiept, gewoon anders. Eenmaal thuis krijg je nog 1 nabesprekingen en voor degene die willen, wordt er nog een groepsbijeenkomst georganiseerd om je groepsleden nogmaals te zien en foto’s en video’s uit te wisselen.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

 

 

Begeleiding

Tijdens de reis zal Lilian Gijsbers als coach zorg dragen voor een interactief programma.
Lilian is spiritueel coach en healer en kan door middel van haar helderziende gave jouw bewustwordingsproces ondersteunen en bekrachtigen.

‘We ervaren de energie als we in een trance gaan, ook zoeken we de helende krachten van onszelf op en maken op deze manier een innerlijke reis naar bewustwording. Ook is er ruimte voor een persoonlijk coachgesprek met iedere deelnemer en bespreken we onze ontwikkelingen bij het kampvuur. Jouw innerlijke reis delen met de groep zal je een hele grote stap laten maken.’

Na aanmelding op de prachtige reis ontvang je van ons een duidelijke uitleg met data en informatie ter voorbereiding van de reis.
Ook wordt contact opgenomen voor een persoonlijk coachgesprek als intake van de reis. Hierin worden jouw ontwikkelingspunten besproken en een duidelijk ontwikkelplan opgesteld. Eventueel kun je het ontwikkelplan ook zakelijk inzetten, als dit beter past bij de achtergrond van jouw deelname.

De coachgesprekken voorafgaand en na de reis vinden plaats bij de praktijk van Lilianders ‘De Schaapshoeve’ in Langeboom.

Prijs: 3295,- per persoon*
De vertrekdatum is op aanvraag

Deze 11-daagse training is zeer compleet te noemen, de volgende zaken zijn inbegrepen:

 • Vliegreis Nederland – Paramaribo v.v.**
 • Binnenlandse vlucht
 • Coachgesprek vooraf, tijdens en na de reis
 • Hotelovernachtingen met ontbijt en diner (drank en lunch op eigen kosten)
 • 3 dagen 4×4 voertuigen met uitrusting voor jungletochten (zelf te besturen)
 • 5 daagse tour binnenland
 • Nederlandstalige reisbegeleiding door een gids en een coach
 • proviand voor onderweg (lichte maaltijden tijdens de jungletocht)
 • minimale groepsgrootte 5 en maximaal 12 deelnemers

Exclusief:

 • Vervoer naar Schiphol v.v.
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Toeristenkaart

Denk zelf aan:

 • Vaccinaties
 • Internationaal reisbewijs
 • Geldige reisdocumenten

* Prijs onder voorbehoud van wijzigingen
** Vluchtprijs gebaseerd op economy class

Door middel van onderstaand formulier schrijf je je in op deze fantastische reis.

Heb je vragen, neem gerust contact op met Beyond the Borders.

Info@beyondtheborders.com
+31 (0)88 235 0385

info@lilianders.nl
06-218 727 54

Beveiligingscode:
security code
Vul de beveiligingscode in:

Versturen