Over ons

Beyond the Borders is een concept van Ronald van Grunsven en Stefan Goossens.

Ronald: “de ICT is mijn vakgebied en dit vak brengt me vaak naar verre oorden, zoals India en Suriname. Tijdens een zakenreis naar Suriname, vroeg één van mijn medewerkers me mee voor een trip in de jungle. In Suriname is het gebruikelijk om met vrienden in de bossen te gaan rijden, zoals we dat in Nederland met een mountainbike zouden doen. Dus kei hard cross-country, zonder bang te zijn om vies te worden of uitdagingen tegen te komen. Ik ging één keer mee en was verkocht. Dit moesten meer mensen meemaken.

Thuisgekomen begon het concept vorm te krijgen, “ik betrok mijn studievriend en collega Stefan bij de ontwikkeling van de reis. Hij is gespecialiseerd in reizen voor een specifieke doelgroep en wist wat er nodig was om de communicatie op gang te brengen.”

“Maar alleen de reis is niet voldoende, ik vond het ook belangrijk om diepgang te bieden, dat je ook werkelijk als gelouterd mens terug naar huis zou keren. Daarom betrekken we coaches bij dit avontuur. Coaches die mensen begeleiden die een intens bewustwordingsproces doormaken, die weten waarover ze praten en die de reis nog boeiender maken. Ik verwacht daarom dat de combinatie die we ontwikkeld hebben, het voor veel mensen tot een zeer inspirerende ervaring maakt. Of je de reis nou toepast in je zakelijke ontwikkeling of juist, omdat je er privé van wilt groeien, het brengt je altijd dichterbij jezelf en dus brengt het je een stuk bewustwording. Ik hoop dat deze reis jou brengt wat het mij heeft gebracht.”

Stefan: “Vanuit mijn achtergrond als reisorganisator ken ik het enorme effect van een nieuwe ervaring op mensen. Een andere omgeving, een ander klimaat, een andere cultuur brengt mensen in “beweging”. Veel zekerheden gaan overboord, worden losgelaten. Koppel daar nog de groepsdynamiek aan en je hebt alle ingrediënten voor iets speciaals. Beyond the Borders brengt dit nog naar een heel ander level. De deelnemers aan de training zijn reizigers in de ruimste zin des woords. De omstandigheden zijn dusdanig dat het geen vraag is ‘of’ er iets bijzonders gaat gebeuren, maar ‘wanneer’. Hiervoor breng ik graag en met overtuiging mijn ervaring als reisorganisator in bij Beyond the Borders.”